Versace x Rosenthal – spoj mode i tradicije

Saradnja renomiranog modnog brenda Versace i  slavnog brenda kućnog mobilijara Roshental dala je vanserijske rezultate i osvojila pasionirane zaljubljenike u uređenje enterijera širom sveta. Zaštitni znak kolekcije je motiv Meduse koja je inspirisana ljubavlju Donatele Versace prema hip hopu kao vrlo popularnom i vrlo specifičnom muzičkom žanru. Dobro poznati lik mitskog bića reinterpretiran je u jarkim bojama na različitim komadima sa funkcionalnom, praktičnom upotrebom – šoljama, tanjirima, čašama, escajgu, dekorativnim kutijama za odlaganje, ukrasnim predmetima. 

Svaka kolekcija proizišla iz saradnje dva ugledna brenda obiluje asocijacijama na antičko nasleđe, mitove i simbolizam. Upečatljive su reminiscencije na bogatu kulturnu istoriju starog Rima na kojoj, pored antičke Grčke, počiva kultura Zapada.

Saradnja dva brenda počela je davne 1992. godine. San Giannija Vesacea bilo je osmišljavanje kompletnog lifestyle koncepta sa pečatom slavnog brenda. Tokom trideset godina istorije ove kolaboracije brojne reklame zauzele su mesto u istoriji pop kulture.

Najpoznatija je svakako ona u kojoj su glavne uloge imali slavna manekenka Klaudija Šifer i voljeni glumac Silvester Stalone, Italijan poreklom. Zauvek će se pamtiti njihovo poziranje u rolama Adama i Eve s tanjirima umesto smokvinog lista na stidnim mestima. Kultne fotografije potpisao je cenjeni Ricard Avdeon.

Ekskluzivnu kolekciju Versace x Rosenthale možete naći u našem prodajnom salonu u TC Galerija kao i klikom ovde.